Skip to main content
x

11 Jun 2019 - 11:53
Sani
Статија
 

Доктори од Камерун од стомакот на 4-годишно момче извадиле куп паразитски црви. Детето се жалело на болки во стомакот, повраќало и имало запек, а таквата состојба траела шест месеци.

Докторите откриле дека детето не било тестирано на црви и дека неговото семејство не можело да си дозволи да го однесе во болница.

Инфекцијата со паразитски црви погодува околу 800 милиони луѓе во светот, а особено децата на возраст меѓу 2 и 10 години. На најголем ризик од паразити се изложени децата од сиромашните земји. 

Најчитани вести