Oпштина Центар утрово почна со уривање на диви тераси на кафулиња, најмногу во Дебар Маало. Работници ангажирани од Општината прво почнаа со отстранување на нелегалната тераса на новото кафуле на Боемска улица, кое се протега до улицата Орце Николов. Соседите подолго време предупредуваа дека оваа тераса е нелегална бидејќи се гледа оти е цврста градба, но властите не преземаа ништо.

Од Општината велат дека имаат издадено 16 решенија за уривање на летни тераси и сите една по една ќе се отстрануваат бидејќи тоа не го сториле сопствениците.

“Сите објекти кои ќе се уриваат имаат отстапување од Правилникот за летни тераси. Најчесто имаа одобрение за на пример икс метри летна тераса, а зафаќаат двојно или тројно повеќе, притоа узурпираат јавен простор” , велат од Општина Центар.

Извор: СДК

Најчитани вести