Со доаѓањето на летото пристигна и сезоната на убоди од различни инсекти меѓу кои најголема опасност шират осите и стршните. Следниот совет го проширил еден пчелар, а кој го пробал ги знае резултатите.

Според советите кои ги даваат пчеларите, може да си помогнете многу лесно ако имате андол или аспирин во таблета.

Едноставно навлажнете ја таблетата и ставете ја на местото на убодот. Држете ја така една минута, а потоа отстранете ја. На тој начин ќе спречите оток. Убодот брзо ќе стане минато, а трагата која останува е незабележителна.

Најчитани вести