Потребни состојки:

  • 7 лажици брашно

  • 1 сув квасец

  • 2 шолји млеко

  • сол или шеќер (во зависност од тоа каква пита правите)

Начин на приготвување: Кога правите пити од готови кори, солени или слатки, секоја кора премачкувајте ја со овој прелив, а потоа филувајте на вообичаениот начин.  Остатокот од преливот ставете го преку питата и оставете пред печење да отстои час и половина. Питата дефинитивно ќе биде како оние во рестораните. 

Најчитани вести