Поради технички преглед на автомобилот итно морав да се вратам во Русија. Ова е последната порака која Максим Максимов, директор на „Нефа намештај“ им ја пратил на менаџерите во Србија само неколку дена пред оваа фирма буквално преку ноќ да исчезне од Србија, објави српски „Блиц“.


 

Тој оставил на улица околу 550 работници во двете фабрики во Србија, и многу муштерии во нашата земја и Србија без нарачаниот и платен мебел.

Според податоците на српската агенција за стопански регистри зад целата афера стои рускиот крал на креветите Андреј Ходашевиќ, сопственик на две големи фабрики за мебел „Много мебели“ и „Корол Диванов“ во Русија, кој преку лавиринт од други фирми „Спилит“ и „Холодекс“ е сопственик на „Нефа мебел“ во нашата земја и Србија.

Целата сторија на „Блиц

38,637

Најчитани вести