Првиот човек на Институтот за комуникациски студии Жанета Трајкоска со заклучок дека по Охрид каде денеска е довршено минарето и на Матка каде противправно беа пуштени тераси во заштитена зона, имаме целосна дисфункционалност како држава.

Повод за реакцијата е откривањето на новото минаре во Охрид кое е изградено спротивно на законот.

“Исто и на Матка така, ограда е ставена, па цвеќе, па маси…таман. Не оди вака. Комплетно нефункционирање на државата, посебно кога владината ДУИ е во прашање.
Срамно за сите нас, а најмногу за тие што владеат. Овде може секој што дака да прави, само да покаже сила и да биде дел од Влада.
Само вие продолжете да ќутите и да се правите недоветни”, вели Трајкоска која беше критичар на предходната влада на ВМРО-ДПМНЕ но не молчи ни за грешките на актуелната власт на СДСМ и ДУИ.

1,917

Најчитани вести