Директорот на ЈКП Дервен Душко Ќумбев (В.Д.) ги нарече сите наши браќа, сестри, братучеди, вујковци, тетки, мајки, ќерки во дијаспората - МИГРАНТИ со 3.000 евра плата! 

Душко Ќумбев е В.Д. Директор на ЈКП Дервен, најмоќното претпријатие во Велес. Тој заедно со неговите сопартијци, од неговиот профил на Фејсбук не штeди навpедливи зборови за македонската дијаспора, чиј припадници упорнo ги нарекува мигpaнти, а користи и пцовки.

 

Душко Ќумбев како млад кадар на СДСМ, по низа внатрепартиски пресметки, во фебруари годинава ја презема функцијата Директор на ЈКП Дервен од Ѓоре Стојанов. 

7,416

Најчитани вести