Заев, Пораките од граѓаните се јасни, арогантните, недостапните и неуспешните да заминат од функциите – му порача. Софија Куновска, актерка, граѓанска активистка и долгогодишна функционерка на СДСМ .

Во малиот писмен придонес до Централниот однор на СДСМ , Куновска пишува:

„Отсуството на правна држава, корупцијата, непотизмот, пазарењата, непочитувањето на законите, претоварената администрација, лошите кадровски политики, криминалот, немањето реформски капацитет, нерасчистувањето со Скопје 2014, загадениот воздух, неефикасноста на јавните сервиси, лошото образование, бројчаникот, отсуството на културни политики, несправувањето со криминалот од минатото и истите практики како претходната власт, се причините заради кои не и се верува на оваа власт“ напиша Куновска на Фејсбук…

5,600

Најчитани вести