Недостаток на с*кс во врската најчесто е споменувана од мажи, иако и жените би имале многу да кажат за тоа... Но, проблемот би можел да е едноставно неусогласенос на “сек*уалните часовници“.

Имено, истражување која го спровела компанија за се*суални играчки покажало дека мажите и жените се возбудени во различен период на ден – мажите најчесто посакуваат се*с во утринските часови, а жените повеќе се возбудени навечер.

Во истражување во кое опфатени се 2.300 возрасни лица откриено е дека 70 посто жени имале големо несогласување со партнерот околу тоа кога би требале да водат љубов. Мажите изјавиле дека сакаат денот да го започнат со се*с помеѓу шест и девет часот, додека жените многу повеќе сакаат и уживаат во љубов помеѓу 23 и два часот по полноќ. Мажите биле највозбудени во 7:54 наутро, додека жените во 23:21

Секако дека луѓето не се постојано фокусирани на часот, но тука се работи за хормони. А жените и мажите поинаку се подложни на хормони. Нивото на тестерони кај мажите е поголемо наутро, кај жената се зголемува во текот на денот а желбата за се*с е одредена со менструален циклус, особено зголемена за време на овулација.

“Моментално мислиме дека женското либидо е доста комплицирано, но многу од тие работи се психолошки. Обично нема многу врска си партнерот на жената. Се работи за тоа како жената се чуствува во нејзината сексипилност“ вели Хил за магазинот "Health". Тоа значи, ако имате самоконтрола и сексипилност, ќе бидете по отворени за се*с и веројатно ќе имате поголеми шанси за оргазам, без разлика колку е часот.

“Желбата на жената може да биде психолошка или физичка, и може да се менува во зависност од тоа што се случува во нејзиниот живот“. Многу сакаат блискост со својот партнер и едноставно сакаат повеќе секс. Жените често не чуствуваат потреба додека не започнат со предигра. Но ако е тоа случајно, не се гижете, само уживајте, иако е 7:45 наутро.

190

Најчитани вести