Големината на неговите шепи била како помала автомобилска гума, а канџите како ножеви...

Замислете најголем предатор кој некогаш живеел, кој бил висок 4,62 метри и тежок 1,4 тона, додека просечна мечка тежи околу стотина колограми и кога ќе се исправи висока е околу 2 метра.

Големината на неговите шепи биле како помала автомобилска гума, а канџите како ножеви.

Уште тогаш жителите на ова мало село во Сибир рекле дека ова не е најголема мечка, една  затекнале додека трчала низ шумата и знаеле дека е нешто огромно по ниските дрва кои буквално се искривиле додека животното трчало. Му ги виделе само задните нозе и ширината на телото како на автомобил.

Се што останува е дека вакви караеви имаат многу повеќе врсти животни поради самиот начин на опстанок, ладни краишта, полно животни и голем ланец на исхрана, а за да бидете овде предатор, мора да бидете посебни како и оваа мечка...

6,687

Најчитани вести