Демократската партија соопшти дека градоначалникот на Њујорк, Бил де Бласио ќе се кандидира за претседател на САД.

Тој изрази очекување дека неговата порака за борба против финансиската нееднаквост ќе наиде на поддршка од страна на американските граѓани, јави „АП“.

Новинската агенција наведе дека Де Бласио, помеѓу останатото, како успех може да го наведе зголемениот број на целодневни предучилишни установи ширум Њујорк.

извор: Makfax

1

Најчитани вести