По изборитесе доградува дивата платформа на Матка во првиот залив по браната, додека од Општина Сарај сè уште се чека одговор на барањето за нејзина легализација пишува а1он. Поставена е дрвена ограда на платформата, а покрај малиот објект се поставени маси и клупи, а луѓето затекнати на лице место велат дека веќе се користи како место за одмор

Градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, не одговара на прашањата дали барањата за легализација на платформите на Матка стигнале на ред за разгледување и дали инспекцијата постизборно излегла на терен за да направи увид во уредувањето на платформата.

Најчитани вести