Во Белград во 80 година починал големиот српски и југословенски глумец Михајло Миша Јанкетиќ.

Во својата кариера одиграл повеќе од стотина улоги во театар, најмногу во Југословенскиот драмски теарат. Огромна трага оставил на филм, телевизија и радио. Добитник е на сите најзначајни признанија од областа на глума, Добричин прстен, Октомвриска награда, четири Стеријни награди. Награда “Павле Вујисиќ“ за животно дело.

Миша Јанкетиќ се занимавал со педагошка работа како професор по глума на Академија за уметности во Нови Сад.

Датум на погребот и комеморација ќе биде дополнително објавен.

Најчитани вести