Прошетките низ Будва, поточно низ стариот дел од градот веќе нема да бидат бесплатни. Имено, Будва реши да воведе такса за посетителите на градот, односно воведува наплата на излетнички такси за Стариот град по цена од едно евро.

Од туристичката организација „Будва“ велат дека таксата нема да важи за деца до 12 години, лицата со попречувања, училишни екскурзии, странски државјани кои одат во Будва заради укажување хуманитарна помош или гости во туристичките капацитети во Будва, а кои веќе платиле такса за престој.

Најчитани вести