Од утринските часови снегот паѓа во делови од Хрватска – Сљеме, Завижан и на Горски Котар.

Поради ветрот што дува, впечатокот е дека температурата е пониска, според загрепската телевизија N1.

Според метеоролошките соопштенија, подобрување на времето се очекува во вториот дел од неделата.

извор: Makfax

Најчитани вести