Loading..

Стево Пендаровски, новиот претседател на Македонија, во разговор во емисијата „360 Степени“ рече дека се преселил во претседателската резиденција на Водно затоа што не сакал неговото обезбедување да им пречи на соседите.

– Во мојата изграда има уште 19 стана во влезот и плус дополнителни два влеза. Според безбедносните правила, тоа ќе значи и промена на режимот на слободно движење на соседите. Затоа не сакав да им биде некомотно, рече Пендаровски за Алсат.

Го искоментира и Југото.

– Му го дадов на дедото, но не може да го запали. Не е во функција. Инаку, имаше идеја на почетокот на кампањата на 14 април да се појавам со „југото“, така ми рече едн од моите совет

Најчитани вести