Од Собранието на Република Македонија денеска дадоа одговор зошто лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски не би поканет на инугурцијата на новиот претседател Стево Пендаровски.

Според нив според досегашната пракса на инаугурации на претседатели не се повикувале лидери на политички партии кои не се пратеници.

Најчитани вести