Loading..

Францускиот амбасадор во земјава, Кристијан Тимоние, вели дека актуелните случувања во Европската Унија, како Брегзитот, европските избори и односите меѓу земјите членки можат да влијаат на брзината на евроинтеграцијата на земјава.

Во интервју за радио Слободна Европа, тој посочува дека сепак појасна слика ќе се има по извештајот на Европската Комисија кон крајот од месецов..

Свесни сме дека беше спроведена голема работа, постојат законодавни промени, отворање на нови институции и слично. Но, знаете како велат: за секое дрво ќе судиме според овошјето што тоа ќе го даде, вели францускиот амбасадор Кристијан Тимоние во неделното интервју на РСЕ.

 

Најчитани вести