Околу најавите на премиерот Зоран Заев за разрешување на владини функционери поради незадоволство од нивната работа, министерот за економија Крешник Бектеши , исто како и неговиот колега од ДУИ, Садула Дураку стави јасно доа знаењека за кадрите на ДУИодлучува партијата и нејзиниот лидер Али Ахмети.

Тој, исто така реше дека нема непотизам во случајот за вработувањето на неговата сестра и дека случајот во Антикорупцуиска е затворен.

Најчитани вести