„Горчлива победа. Резултатот поука за сите нас!!!
Граѓаните знаат да наградат, а и да казнат. Посебна честитка до гласачите Албанци кои дадоа поддршка за Стево Пендаровски, како и за извонредниот резултат и поддршката што ја доби кандидатот Блерим Река!!!
Граѓаните Албанци јасно демонстрираа дека е дојдено време од политичката сцена да се пензионира голем дел од политичката елита на Албанците во Република Северна Македонија!!!
Време е и за одговорност и на дел од функционери од нашата СДСМ!“, се вели со Фејсбук статусот на Мухамед Зекири.

Fitore e idhët. Rezultati mësim për të gjithë ne!!!
Qytetarët dinë të shpërblejnë, por edhe të ndëshkojnë. Dua posaçerishtë të faleminderoj votuesit shqiptarë që i dhanë përkrahje kandidatit tonë Stevo Pendarovski si dhe të uroj për rezultatin fantastik dhe përkrahjen që mori kandidati Blerim Reka!!!
Qytetarët shqiptarë qartë demonstruan se ka ardhur koha të pensionohen nga jeta politike një numër i madhë i elites politike të shqiptarëve nga Republika e Maqedonisë së Veriut.
Koha është edhe për përgjegjësi të një pjese të funksionarëve edhe nga rradhët e partisë tonë LSDM!!!
#VazhdojmeBashkePerpara

 

1

Најчитани вести