ПАОК го прекина постот и по 34 години стана шампион на Грција, па низ улиците на Солун и на „Тумба“ лудо се слави со употреба на пиротехнички средства.

Денеска на „црно-белите“ им беше потребен само бод, но тие забележаа убедлива победа од 5-0 па лудилото можеше да почне.

Клбот синоќа исто така прослави 93 години од своето постоење па Солун и „Тумба“ викендов гореа.

10

Најчитани вести