Кисела Вода гласаше за кандидатката поддржана од ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска-Давкова. Според податоците до кои дојде Република, таму е висока предноста за кандидатката поддржана од опозицијата. Неготино, Кратово, Могила, Македонски Брод, Брвеница, Велес, Радовиш, Илинден, Штип, Пробиштип, Пехчево, Македонска Каменица се само дел од општините каде се забележува убедливо водство на Силјановска-Давкова.

Според 33 отсто од обработените гласови ВМРО-ДПМНЕ води со голема разлика.

1

Најчитани вести