Кандидатката поддржана од ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова издвојувала победа и во општина Градско – тврдат извори на Република. Таму до 18:30 часот своето право на глас го оствариле 1639 гласачи, или 52,21 отсто. Од нив повеќето гласа се за Силјановска Давкова, а разликата е некаде околу 300 гласа.

Водство на Силјановска Давкова и ВМРО-ДПМНЕ има и во Пробиштип, Аеродром, Гази Баба, Ѓорче Петров, Битола, Куманово, Пехчево.

Најчитани вести