Комичарот Володимир Зеленски прогласи победа над Петро Порошенко во вториот круг од претседателските избори во Украина.

Според резултатите од излезната анкета објавена по затворањето на изборите, Зеленски освоил 73,2 отсто од гласовите, а Порошенко 25,3 отсто.

Резултатите врз основа на излезните анкети се засноваат на анкета на гласачи за кого гласале, веднаш по напуштањето на избирачкото место.

Во првиот круг од претседателските избори, 41-годишниот Зеленски освои 30 отсто од гласовите, додека Порошенко освои 16 отсто од гласовите.

94

Најчитани вести