Меѓу погинатите во експлозиите кои одекнаа во Шри Ланка се граѓани на:

- Данска, Јапонија, Мароко, Индија и Бангладеш.

Поедини медиуми тврдат дека меѓу нстраданите има и Белгијци, Холанѓани и Туриц, како и Американци и Британци, но овие информации сеуште не се потврдени.

 

 

1

Најчитани вести