На денот на изборите активна е телефонската линија 076/488-360 на која лицата со оштетен слух и говор преку видео повик ќе можат да постават прашање до ДИК и на македонски знаковен јазик да добијат одговор“, објасни Портпаролката на ДИК ЉупкаГугуческа.

За прашања и коментари за ДИК од граѓаните активна е и бесплатната линија 0800 555 444.

4

Најчитани вести