Во поглед на аферата „Големо око“ која неодамна беше обелоденета, Мицкоски рече:

Ако имате сервер кој ги прибира матичните броеви на граѓаните не ми личи тоа на Шведска. Од штабот на Пендаровски рекое дека тоа е копирано од Шведска, но не верувам дека во Шведска матичните броеви на граѓаните се користат во изборна кампања.

2

Најчитани вести