Се појавија нови снимки од престојот на Џулијан Асанж, основачот на Викиликс, во амбасадата на Еквадор.

Асанж беше уапсен од амбасадата, откако му го укинаа азилот, а сега му се заканува депортирање во САД и пресуда во Велика Британија.

Шпанскиот весник Ел Паис дошол до неколку снимки од неговиот долгогодишен престој во амбасадата, а на една се гледа како Асанж вози скејт по просториите на зградата во Лондон:

Снимките потекнуваат од периодот од 2012 до 2107 година, а безбедносната компанија од Кадиз на барање на еквадорската амбасада инсистирала на снимките од надзорните камери. 

Најчитани вести