Вдовицата на бившиот претседател на СР Југославија Слободан Милошевиќ, Мирјана Марковиќ (76) починала денеска.

Спрема последните информации имала четири операции во болница во Сочи, а при последната, виталните функции и биле загрозени.

Се претпоставува дека починала од запаление на плуќа.

На социјалните мрежи и понатаму се врти фотографија од венчањето на Слободан и Мира.

Мира Марковиќ на свадбата изгледала како и повеќето млади во тоа време – носела бело сако и сукња, цвет во косата, а во раката држела бидемаер. Додека чекале да го изговорат судбоносното “да“, младата ја искористила можноста на младоженецот уште нешто да му раскаже...

Најчитани вести