Паднаа Фејсбук, Инстаграм и Ватсап во целиот свет.

Корисниците на овие социјални мрежи масовно пријавуваат дека не се отвораат ниту профили, ниту фан страници и сервисисте во сопственост на Фејсбук.

Медиумите јавуваат дека веројанто се работи на измени на кампањите за огласи кои ги најавуваше оваа мрежа. 

Британски Мирор наведува без услуги од овие сервиси останале корисниците во Европа, Америка и делови на Азија.

Сајтот "Downdetector" кој следи поплаки за достапноста на популарните сервиси, наведува дека му стигнале стотици извештаи за падот на социјалните мрежи во сопственост на Фејсбук.

 

2
loading...

Најчитани вести