Пред Владата на Република Македонија, Игор Дурловски со интонирање на македонската химна го отвори митингот на ВМРО - ДПМНЕ. Човекот кој ризикуваше многу за макеоднската демократија, ризикуваше уште еднаш - ја отпеа песната, химанта која ни владата на Македонија не ја смета за пожелна.

На истиот се очекува да се обратат лидерот на партијата Христијан Мицкоски и кандидатот за претседател Гордана Силјановска Давкова.

 

Најчитани вести