Михајло Максимовиќ, макрото кој е во притвор заради организација на елитна проституција во Белград, организирал обука и бизнис кусреви за елитните проститутки, како и луксузни патувања за потребни на нивните клиенти кои не жалеле пари да платат за нивните услуги. Меѓу сите нив две од проститутките покажале најмногу, и имале екстремно високи цени, а двете се учеснички на ријалити шоуто Задруга на Пинк телевизија. 

Сања Станковиќ и Божана Вујиновиќ заработиле по 10.000 евра за една недела при посетата на Сејшели со клиенти каде ги понудил и обезбедил макрото Михајло Максимовиќ, најголем подведувач и макро во регионот.

Клубот на елитни проститутки бил организиран повеќе од пет години но аферата пукна сега, откако макрото беше уапсен од страна на полицијата уште во февруари, а деталите се криеле се до овие денови. Максимовиќ и неговиот брат Душан Миленковиќ се во притвор и се осомничени и за трговија со луѓе, бидејќи некои од девојките сведочеле дека тие биле принудени да даваат сексуални услуги.

Сања Станковиќ

- Девојките кои работеле за него не се под истрага, а во бележниците и компјтерот на макрото се најдени докази дека двете наведени старлети за неколку дена во Сејшелите заработиле вкупно 20.000 евра, или секоја по 10.000 платено од извесен Мајкл, со тоа што макрото им дозволил по пет илјади евра да задржат за себе.

- Сања и Божана имаат посебен статус во клубот, може да се каже дека тие се фаворити на макрото. Сања е во клубот две и пол години, а Божана е во каталогот на Михаило повеќе од пет години, и пружаат секс сервис само на најбогати и најплатежни клиенти. Праѓани се на повеќе дестинации  како во Албанија, на Малдиви, во Барселона, Сен Тропе - вели изворот.

Михајло и неговиот брат Душан и неговите клиенти обично комуницирале со пораки преку Вибер. Биле претпазливи, еден телфонски број служел за комуникација со клиентите а друг е користен за комуникација со проститутките. Девојките кои работеле за нив често ги менувле телефонските броеви за да се скрие трагата.

Божана Вујиновиќ

Не била висока само цената за секс услугите на Сања и Божана, туку и се друго додека тие се со клентите. - Тие пијат најскап шампањ, јадат најдобрата храна, и често користат најквалитетни автомобили гардероба и сместување во хотели.

Во податоците при истаргата е пронајдена и  табела во која се имињата на клиентите, вклучувајќи познати политичари, спортисти, бизнисмени, банкари и менаџери, како и имњата на проститките од кои најпознати се старлети од ријалити шоу програмите како наведената Божана, Милица Живановиќ позната како Мими Оро, Наташа Шавија, како и Анабела Шчекиќ Тигрица, но и девојки помалку познати во јавноста меѓу кои и една Македонкса од Скопје, и друга која од пред неколку години живее и оперира во западна Европа. 

 

Најчитани вести