Во Зоолошката градина во Скопје пристигнаа шест нови пингвини од Русија, станува збор за три мажјаци и три женки.

Пингвините пристигнаа од Русија вчера, и, како што беше соопштено од Зоолошката, тие се прилагодуваат на новите услови.

Условите за транспорт поради пандемијата биле сложени, се вели во соопштението. По пристигнувањето во Скопје, пингвините биле ставени во краток карантин.

makfax.com.mk