Британскиот сој на корона вирусот зема огромен замав во Македонија, а според здравствените власти дури 70 проценти од новозаболените од ковид се од токму овој сој кој се шири многу побрзо.

Не очекува ли и нов трет бран на ковид во ситуација кога бројките повторно растаст?

Досега над 100 илјади грагани се пријавиле за вакцинација, но дали има потврда од здравствените власти кога може да се очекуваат вакцините од Фајзер и Синофарм..

Засега нема нови рестриктивни мерки иако тоа не се исклучува ако ситуацијата не се подобри..