СВР Тетово поднесе кривична пријава против правно лице – угостителски објект од Тетово и Е.Х.(25) од Тетово – сопственик на угостителскиот објект поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“.

На 05.02.2021, полициски службеници во содејство со Државниот пазарен инспекторат извршиле контрола во угостителскиот објект и констатирале дека внатре има околу 100 гости и дека не се почитуваат пртоколите за работа на угостителските објекти и за спречување на ширење на Ковид 19.