Фото: притнскрин https://www.emsc-csem.org/

Земјотрес вечерва ги стресе скопјани, тие кои за празников останаа во главниот град.

Јачината на земјотресот била 3,3 степени.

Земјотресот бил, според првичните информации, епицентарот на земјотресот бил во близина на македонско косовската граница.