За само два дена премиерот Зоран Заев даде две различи изјави за набавка на руските вакцини. На 19 февруари лидерот на СДСМ рече дека нема да се набавуваат руски вакцини бидејќи имаат нарачано многу од другите.

Но денеска Заев пее нова „руска песна“. Тој рече дека дал насоки да се набават „Спутник“ и тоа дури 100.000 дози.

Зборот си е збор.