Над 30 оклопни возила на полицијата, полицајци со панцири и припадници на другите единици при министерството за внатрешни работи се распоредени пред судовите во Скопје.

Освен нив, на терен има и повеќе амбулантни и противпожарни возила.

Сите екипи се распоредени согласно безбедносната проценка на МВР, а непосредно пред почетокот на протестот за одмерените казни на осудените во случајот за петкратното убиство на Смилковското Езеро.

Поради протестот, испразнета е зградата на Апелациониот суд, односно Обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција.

makfax.com.mk