Заев: Компромиси нема за стратешките цели на Република Македонија

Премиерот Зоран Заев по лидерската средба денеска изјави дека компромиси нема за стратешките цели на Република Македонија, а амнестија директна или индиректна нема.

Рече дека разговорите продолжуваат. За тоа дали ВМРО-ДПМНЕ бара амнестија, вели дека кога ќе завршат лидерските средби ќе даде детаљи.

Има работи за кои се договориле, има и некои за кои уште не се.

Заев рече дека роковите се поврзани овде и во Грција за Договорот.

Поврзани

Најнови вести

Коментари