Заев: Целта на Мицкоски е Македонија да не успее

Премиерот Зоран Заев вели дека прифатиле она што опозицијата го бараше за да покажат дека не им требата медијатори.

Но, вели дека тие не кажале јасно дали се за ЕУ и НАТО.

Тој изјави дека лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски лаже кога тврдел дека му биле важни техничката влада во пржинскиот модел и изборот на ДИК со двотретинско мнозинство.

Заев смета дека целта на Мицкоски е Македонија да не успее.

Вели дека Мицкоски тврди дека е за ЕУ и НАТО, но не сака да прифати ни еден чекор за остварување на оваа цел.

Поврзани

Најнови вести

Коментари