На Граничниот премин „Табановце“ пристигнаа првите 4.000 вакцини против ковид-19 во Македонија, како донација од соседна Србија.

На церемонијата присуствуваа претеседателот Александар Вучиќ и премиерот Зоран Зав.

„Ви благодарам на вас Заев што се борите за вашиот народ и тоа што ги баравте вакцините за нив. Од овие неколку илјади вакицни, секако дека ќе спасите, да не кажем неколку десетици, но секако неколку животи, а секој живот е за нас“, изјави Александар Вучиќ – претседател на Србија.

Заев се заблагодари и рече дека е многу важно што првите вакцини стигнаа од братска Србија.