ВО ЖИВО ПРОТЕСТИ И ВО СКОПЈЕ: Пред Собранието се протестира против промена на името и двојазичностa!

Во организација на движењето „Македонски обединети сили – МОС" денес се одржува протест против промена на името на државата и против законот за двојзичност пред Собранието на Р.Македонија

Протестот беше најавен минатата недела, а на истиот се присутни неколку стотина граѓани, кои со национални знамиња протестираат против намерата на владата на СДС да го промени името со цел влез во НАТО наспроти волјата на народот, како и против законот за двојазичност со кој се наметнува двојазичност на територија на целата држава.

Протестот започна во 13.00 часот.

Поврзани

Најнови вести

Коментари