Пред Владата во тек е сенародниот протест „Ултиматум – Не благодарам“. Поддршка за протестот дадоа дел од политичките партии, поранешни политички функционери, јавни личности.

На вчерашниот протест присуствуваа околу 50.000 граѓани.

Од ВМРО-ДПМНЕ денеска повикаа граѓаните да се приклучат на протестот.