Вечерашниот протест од Владата продолжи кон македонското Собрание, каде десетици илјадници граѓани продолжија со скандирање и свирење.

Се пеат патриотски песни, се бара оставка и целосно отфрлање на понижувачкиот предлог за Македонија.

Дел од граѓаните останаа и пред Владата, каде се продолжи со говорите зошто мора да биде отфрлен францускиот предлог.