Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека:

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат следните корисници:

на ден 23.06.2022 година (четврток) :

од 08:00 до 15:00 часот, корисниците од с. Добри Дол. (Oпштина Сопиште)
од 08:30 до 11:00 часот, корисниците од нас. Белви, мотел Белви и сите стопански објекти во посочениот реон. (Oпштина Илинден)
од 09:00 до 10:00 часот, корисниците од од објектите во околината на Бензинска пумпа – Дет Оил на ул. Перо Наков бб. (Oпштина Гази Баба)
од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од с.Кучково. (Oпштина Ѓорче Петров)

на ден 24.06.2022 година ( петок ) :

од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од с. Горно Соње. (Oпштина Сопиште)
од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од ул. Румена Хаџипанзова во нас.Драчево. (Oпштина Кисела Вода)

Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација, ги известува граѓаните дека:

на ден 23.06.2022 година, (четврток )

Поради технички зафати во водоводната мрежа, (изведување на приклучок), на ул. ул. Панче Пешев бр. 7б, од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците: Панче Пешев, Римска , Бахар Моис, дел од Атинска, дел од Анкарска, Наум Евро и Њуделхиска. (Општина Карпош)