Според информации од наши колеги на терен во општина Сарај таму се случува тежок изборен инцидент бидејќи од повеќе избирачки места се избркани набљудувачите на избоирите, со намера без нив да се полнат избирачките кутии.

Сарај има најмала излезност во Скопје и се очекува целосно поништување на изборите на тие избирачки места каде дошло до овие инциденти.