Грција ги отвори сите копнени гранични премини со соседните земји.

Покрај преминот Богородица, од денеска ќе може да се патува и од граничните премини на Меџитлија и Дојран.

Граничните премини ќе работат 24 часа.

За патување во Грција, задолжителен е документ сертификат за вакцинација – 14 дена по примената втора доза, или негативен резултат од ПЦР-тест направен 72 часа пред патувањето или рапид (брз) тест до 48 часа пред пристигнувањето во Грција. Влезот е дозволен и со потврда за прележан коронавирус, како и пополнет PLF-формулар.

 

makfax.com.mk