Циркузот траеше една недела, Заев нема мнозинство за денешната седница во Собранието, обвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Тестирањето на сопствената самодоверба е неуспешна. Собранието со ова парламентарно мнозинство е нефункционално.

Заев ја става во заложништво цела држава и нормалното функционирање на институциите само од желба по секоја цена да ја задржи власта.

Македонија е заложник на болна потреба на Заев за моќ и власт.

Зоран Заев да  не глуми и да не ја внесува Македонија во нови моменти на општествена и политичка криза“ – велат од партијата.