Бидејќи Шилегов ја нема таа храброст, а јавноста ја заслужува вистината, од утре јавно ќе ги даваме одговорите, велат од ВМРО-ДПМНЕ во врска со прашањата кои деновиве ги поставија до скопскиот градоначалник во заминување, а кој се уште го нема да се произнесе во јавноста.

„Цела недела помина откако јавно на ТВ го прашувавме Петре Шилегов за две работи:

– Дали е подготвен да ги покаже приходите на неговото адвокатско друштво за 2019 година?

– Дали е подготвен под полна морална и кривична одговорност да изјави дека ниту еден денар од градската каса, од буџет на Град Скопје не е префрлен на неговото адвокатско друштво, велат од партијата