Викендов НАТО-журка во 15 градови во Македонија

Премиерот Зоран Заев по пристигнувањето на самитот на НАТО, каде генералниот секретар на Алијансата, Столтенберг официјално ќе им ја врачи поканата за почеток на претпристапните преговори за членство во НАТО на новинарите им откри дека ќе има прослава во Македонија.

Тој рече дека ова е историски ден за Македонија и додаде дека во сабота ќе има прослава во 15 градови низ Македонија. Заев рече дека македонските граѓани се најголемите поддржувачи на членството во НАТО и Европската унија.

Поврзани

Најнови вести

Коментари